Det är alltid ett stort dilemma i vilken prisklass man ska lägga sig i när man letar webbhotell. Många vill ha ett så billigt webbhotell som möjligt, men samtidigt vill de inte ha några problem alls.
I Sverige har priset på webbhotellen sjunkit ordentligt under senaste åren och det har varit pågrund av en hård konkurrens på marknaden. Jag tycker nästan att konkurrensen i detta fall gjort webbhotellen sämre och drivet att göra det så billigt som möjligt har gjort att man är tvungen att välja billigare metoder, sämre support och kanske t.o.m. okunnig personal.
Är det billiga webbhotellen dåliga då? Eller är det en myt tagen ur luften? Jag skulle vilja säga att med tanke på hur webbhotellsbranschen ser ut idag så är de inte speciellt dåliga. Men det är för att standarden har sjunkit och du kan förvänta dig mindre.
Vad menas då med billiga webbhotell? I mitt tycke webbhotell som har paket för 50-60kr per mån men som samtidigt lovat guld och gröna skogar med massvis av resurser. Ju billigare ett webbhotell går och ju mer du ”lovar” desto mer orimligt blir det.
Är de billiga webbhotellen ett problem då? Nej, inte nödvändigtvis. Om din webbplats är en viktig del i ett företags verksamhet och om en eller ett par dagars nertid (oåtkommlig hemsida) skulle vara katastrofalt för er verksamhet så ska ni absolut inte välja de billigare lösningarna.
Idag kan en företagshemsida vara guld värd för verksamheten så jag skulle egentligen alltid satsat på ett lite dyrare alternativ som företag.
Två webbhotell som är säkra kort för ett företag är Oderland och FS Data.