Hitta och jämför billiga webbhotell

Bara i Sverige finns det massor av webbhotell vilket inte gör det speciellt enkelt att hitta rätt. Om man är på jakt efter ett billigt webbhotell är det dock lättare att hitta då man kan välja bort ganska många webbhotell bara efter priset.

Billiga webbhotell har dock större sannolikhet att inte uppfylla de krav man faktiskt är i behov av vilket gör att det blir jobbigare att jämföra webbhotellen, och det blir framför allt mycket viktigare om du vet med dig att du har speciella krav som inte finns på alla webbhotell.

Låt säg att du vill starta upp en e-butik men tror inte du kommer sälja speciellt mycket i början och vill därför komma så billigt undan som möjligt. Detta är givetvis inget dåligt argument men många billigare webbhotell har problem att köra e-butiker bra.

Anledningen är att plattformar som Magento, osCommerce och andra kraftfulla e-handelslösningar kräver väldigt mycket resurser av webbhotellet. Resurser webbhotellet inte nödvändigtvis har eller kan ge en kund till ett billigt pris.

Om du bara ska ha en enkel företagshemsida, en blogg med WordPress eller om du vet med dig att du t.ex. inte behöver speciella PHP-moduler, MS SQL eller mycket RAM-minne så kan det finnas en hel del intressanta webbhotell att titta på och jämföra.

One.com är ett billigt webbhotell du absolut bör ta med i din jämförelse. Webbhotellet har sina nackdelar men har riktat in sig på att vara riktigt billiga. För en privat blogg eller en liten hemsida kan detta faktiskt vara det ett okej alternativ. Du är dock begränsad till ett domännamn och du får inte så mycket resurser på servern.

Miss Hosting är mitt nya favoritval bland webbhotell. De har extremt bra webbhotellspaket att välja mellan och servrarna som är placerade i Bahnhofs datacenter i Stockholm är riktigt snabba. De erbjuder väldigt mycket utrymme och trafik i sina paket så och de är även billiga i sin prissättning.

Den största fördelen med Miss Hosting är deras kampanjpris under första året. Du betalar 10 kronor i månaden, eller 120kr för ett helt år. Först därefter betalar du fullpris. Så oavsett vilka behov du har, ta med Miss Hosting i jämförelsen!