Hur billigt webbhotell bör man välja till ett företag?

ebusiness företag webbhotellDetta är en ständigt återkommande fråga som är svår att svara på. Ett nystartat företag med begränsad budget behöver kanske inte satsa på samma alternativ som ett etablerat företag med bra omsättning.

Webbhotell är dock ganska billigt och ett lite dyrare alternativ kan fortfarande vara billigt för ett företag. Om någon frågade mig vilket webbhotell jag skulle rekommendera till en verksamhet så skulle jag direkt säga Oderland eller FS Data. Det finns möjligtvis andra bra alternativ men i min bok är dessa två klockrena alternativ.

Webbhotellen är dock inte de billigaste du kan få tag på. Oderland ligger lite över vad ett typiskt webbhotell i Sverige brukar ta och FS Data kan vara ett av de dyrare webbhotellen på den svenska marknaden. De är dock två seriösa aktörer med stabila webbhotell och som samtidigt funnits med ett bra tag.

De billigaste webbhotellen lämpar sig inte alls för en företagshemsida. Men är ert företag nystartat så kan säkert Binero fungera helt okej. Ett ännu bättre val är förmodligen Miss Hosting som har blixtsnabba servrar i Stockholm.

Undvik som sagt de absolut billigaste webbhotellen. Webbhotell som har en månadskostnad på 10-30 kr och som direkt ger en känsla att de riktar sig till privatpersoner.

Ett företag måste inse att även om inte hemsidan är deras viktigaste marknadsföringsportal så räcker det kanske med att en potentiell kund inte ska komma åt hemsidan för att företaget ska förlora mycket pengar.