Så billigt är de billigaste webbhotellen

billigt-webbhotellDet finns inte så många extremt billiga webbhotell i Sverige. Jag är egentligen av åsikten att nästan alla webbhotellspaket är väldigt billiga och det är endast ett fåtal webbhotell som har ordinarie priser.

Priserna i Sverige börjar på 15kr i månaden och går snabbt uppåt. Det är egentligen bara One.com som är så billiga om man utgår från ordinarie priser. Det finns andra webbhotell som är billigare under första året men det är endast kampanjpriser för att locka till dig som kund. Det betyder dock inte att de är dåliga alternativ. Miss Hosting är ett av de bättre webbhotellen i Sverige och de har ett kampanjpris på 10 kr / mån under första året. Men de är hyfsat billiga i ordinarie pris också.

Du bör utgå ifrån att de billigaste webbhotellspaketen ligger runt ca 50-60kr i månaden inkl. moms. City Network tar t.ex. 74kr och skulle därför inte anses som de absolut billigaste. Deras kampanjpris gör dock dem ändå aktuella som intressanta kandidater och du får väldigt mycket för de 74kr som är deras ordinarie pris.

Ett vanligt webbhotellskonto ligger i vanligtvis i prisomfånget 50-150 kronor / månad. Det finns billigare och det finns dyrare men de är ofta rekommenderade till de med särskilda behov. Om du tar One.com så är det bara rekommenderat om du verkligen inte har råd, men som privatperson kan du faktiskt tjäna lite pengar på din hemsida så då kanske ändå ett webbhotell som City Network vara bättre.

City Network är billigare än One.com under det första året och du är inte tvingad att fortsätta efter ett år om du inte önskar. Du kan alltså se över dina alternativ efter din ekonomi då. Pengarna som ett webbhotell och domännamn kostar är relativt enkelt för en t.ex. en bloggare att tjäna in under ett år.